ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ατομικές συνεδρίες
Ατομικές συνεδρίες

Είναι συχνά πρόκληση να αποτυπωθεί γραπτά πως η θεραπεία λειτουργεί προς όφελος του θεραπευόμενου στα πλαίσια της ατομικής συνεδρίας. Η δυναμική που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και τον θεραπευόμενο είναι τόσο μοναδική και ζωντανή ώστε κάθε προσπάθεια να “κλειδωθεί” σε λέξεις, δείχνει να τη δεσμεύει ασφυκτικά.

δείτε περισσότερα
Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων
Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων

Το να είσαι γονέας είναι συγχρόνως ευλογία και σοβαρή, συστηματική πρόκληση. Η ευθύνη να ανατρέφεις έναν άνθρωπο και να τον καθοδηγείς μέσα στο δαίδαλο της πραγματικότητας είναι έργο που ζητά από τους γονείς όλη την υπομονή, επιμονή, ψυχραιμία, συχνά ευρηματικότητα και αντοχή τους. Όταν το έργο αυτό συνδυάζεται με τους ποικίλους άλλους ρόλους που ένα άτομο αναλαμβάνει στην ενήλικη ζωή του, τότε είναι εύκολο η λεπτή και απαιτητική δουλειά να τηρηθούν οι ισορροπίες να ανατραπεί. Έχουν περάσει πολλά χρόνια σμιλευσης της επιστημονικής μας γνώσης, ώστε σήμερα να αποβάλουμε πια την πεποίθηση ότι οι “κακοί” ή “ανεπαρκείς” γονείς ευθύνονται για τα θέματα ψυχικής υγείας που εμφανίζουν τα παιδιά τους. Η πεποίθηση αυτή βάρυνε τους γονείς με δυσβάσταχτη ενοχή και τελικά δεν επέφερε κανένα θεραπευτικό αποτέλεσμα, καθώς επαρκής γονιός γίνεται ο πατέρας ή η μητέρα που συναντά κατανόηση και βοήθεια για τις δυσκολίες του έργου του, όχι επίκριση και απόρριψη.

δείτε περισσότερα
Συνεδρίες με παιδιά
Συνεδρίες με παιδιά

Στην ατομική συνεδρία με το παιδί, ο θεραπευόμενος τοποθετείται στο κέντρο της συνεδρίας, γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της προσοχής ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για να ξεδιπλώσει τη προσωπικότητά του, τις ανάγκες του και ό,τι το προβληματίζει χωρίς κανένα περιορισμό. Με το τρόπο αυτό δημιουργούνται τα θεμέλια πάνω στα οποία το παιδί θα πειραματιστεί ελεύθερα και άκριτα με τις σκέψεις, τις δεξιότητες και τα συναισθήματά του και θα βρει το δρόμο της δικής του θεραπείας - μοναδικός για κάθε παιδί.

δείτε περισσότερα
Συνεδρίες διαλογισμού με βάση την ενσυνειδητότητα
Συνεδρίες διαλογισμού με βάση την ενσυνειδητότητα

Ο διαλογισμός με βάση την ενσυνειδητότητα ή γνωστός ευρύτερα με τον όρο “mindfulness” είναι μια θεραπευτική προσέγγιση που έχει μελετηθεί επιστημονικά πολύ και είναι γνωστή σήμερα για την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία των συμπτωμάτων που συναντώνται σε πλήθος ψυχικών νοσημάτων, όπως ενδεικτικά, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠυ), διατροφικές διαταραχές και διαταραχές ύπνου καθώς και σε σωματικές ασθένειες και στο φυσικό πόνο

δείτε περισσότερα